Håndbog for begyndere

”Kaniner”

2024

www.kalundborg-golf.dk

Kalundborg Golfklub byder dig rigtig hjertelig velkommen

Som nyt medlem af Kalundborg Golfklub begynder en helt ny verden for dig. Du skal nemlig i gang med golfspillets mange glæder.

Med denne lille håndbog forsøger vi at give dig de vigtigste informationer, som du vil få brug for. Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du til enhver tid, henvende dig til sekretariatet. Åbningstider, kontakter og meget mere om Kalundborg Golfklub på

www.kalundborg-golf.dk

Hvorfor golf hos os?

Ja, ovenstående billeder bør vel tale for sig selv. Vi har en af de vel nok smukkest beliggende golfbaner i Danmark. Du vil kunne se havet fra næsten alle huller, Kalundborg Fjord og Sejerøbugten, og derudover skønne vandhuller på banen, – dejlige forhindringer kun til ære for dig Du er nu ude i noget af den smukke natur, der findes på Røsnæs.

Vores dygtige greenkeeperstab arbejder hele tiden med at vedligeholde og udvikle vores bane, så den står skarpt og velplejet til glæde for dig og de mange golfere der besøger os.

Kun ét at sige: Det skal bare opleves!!

Hvad gør jeg som ny i klubben?

Umiddelbart efter du har meldt dig ind i golfklubben skal du, for at kunne spille golf, gennemgå et teoriforløb samt have træning hos vores træner. Det betyder også, at alle træningsanlæg er til fri disposition, d.v.s. Driving Range, par-3 banen samt putting green. Du bliver udstyret med et ”grønt bagmærke”, som giver dig ret til at bruge ovennævnte træningsfaciliteter.

Træning:

Sideløbende med teoriundervisningen er det meget vigtigt, at du straks påbegynder  din træning. Her får du dit personlige ”Forløb for Begyndere” introduceret, og det sørger vores træner og pro Thomas Andersen for. Du aftaler selv med ham, hvornår du kan komme og få dine golflektioner. Du skal påregne at have mindst 4-6 lektioner, inden du kan komme ud på banen. Træning er uhyre vigtig, så derfor opfordrer vi også til, at man så hyppigt som muligt selvtræner. Golf er, som en hvilken anden sportsgren, noget man går til, og det betyder derfor træning, for at kunne blive bedre, og for at holde lysten ved lige. Alt i alt skal du regne med, at det vil tage ca. 2-3 uger med teori samt træning, førend du kan komme ud på banen. Det er Thomas, der godkender dig, og sender dig videre til ”Kaninaftenerne”, hvor du bl.a. vil ”lære” at færdes på banen. Her vil der være en stab af erfarne golfere, hjælpere, som vil hjælpe dig, så du aldrig føler dig alene og overladt til dig selv. Du skal være og føle dig, som en del af klubben.

Teori:

Teoriundervisningen foregår som selvstudium via DGU’s hjemmeside, kombineret med 3 undervisningsforløb i klubben, hvor vi tager udgangspunkt i DGU’s håndbog, ”Lommeguiden til golfreglerne”, som du får udleveret ved indmeldelsen. Når du melder dig ind som prøvemedlem, får du en vejledning i brug af DGU’s hjemmeside, hvor du bl.a. kan se nogle regelvideoer med de vigtigste golfregler. Desuden vil du blive inviteret til 3 undervisningsgange i klubben, hvor vi gennemgår alle reglerne, laver små opgaver, går ud på banen, hvor nogle af reglerne vil blive vist. Når du har været igennem den teoretiske/praktiske del, skal du slutte af med en regelprøve. Den foregår på DGU’s hjemmeside, men du vil blive grundigt instrueret i det. Hele teoridelen er gratis, så den koster dig ikke noget.

”Kaninaftenerne”

Hver onsdag mødes vi i klubhuset senest kl. 16.30. Her skriver du dig på den fremlagte liste, lægger en greenfee på 25,- kr. som går til præmier såvel om onsdagene som til vores afslutning, Duffers Day. Herefter laves der hold. Du vil altid komme ud sammen med 1-2 af vores erfarne hjælpere, som vil guide dig igennem, og hjælpe med til at fjerne usikkerheden ved  alle de praktiske situationer, som opstår under en match. Det gælder om, at du får den bedst mulige oplevelse. Vi slår ud på hul 10 til hul 18, og det sker kl. 17.00. Efter matcherne er der fællesspisning, for dem der ønsker, og den bestilles og købes i Golfcafeen. Til sidst vil der være præmieoverrækkelse, lidt regelsnak, lidt quiz en gang imellem samt drøftelse af spil og problemer, der måtte være opstået.

Efter at du har været med på onsdagsmatcherne mindst 4 gange med pæne resultater, vil du få påsat en årsvignet på dit ”grønne bagmærke”, som giver dig ret at spille på hele banen. Du kan også supplere/erstatte dine runder med et medlem af klubben, og score for disse runder noteres på dit ”Forløb for Begyndere”. Når dit prøvemedlemsskab slutter, vil du modtage et brev fra os, hvor vi vil høre dig om fremtiden. Såfremt du tilkendegiver, at du vil fortsætte hos os, som fuldgyldigt medlem, vil du få klubbens bagmærke og årsvignet udleveret.

For at få mest ud af golfspillet, er det meget vigtigt at komme i gang allerede fra sæsonstarten. Derfor meld dig hurtigst muligt til  teori og træning, så vi kan få dig ud og opleve de mange glæder golfspillet giver.

Vi har også en Facebookside, Kaningolf, og her kan du efterlyse makkere at spille med. Det er en rigtig god hjælper at have i starten, indtil du får lært de mange gode medgolfere at kende.

Hvorfor spille golf?

  • Det er en sport for livet
  • Du kommer ud i naturen og får god motion
  • Det er såvel fysisk som psykisk godt for din sundhed
  • Alle kan spille på lige fod, uanset køn, alder og handicap (hcp)
  • Fordi det fremmer det sociale liv
  • Det styrker ens adfærd og det fordrer god etikette
  • Det stiller krav til ens ansvarlighed og hensyntagen til andre

Golfspillets ånd

Golf spilles uden at en dommer er til stede. Derfor er spillets vigtigste elementer den enkeltes ærlighed og oprigtige intention om at vise hensyn over for andre spillere, klubbens anlæg samt at spille efter de gældende regler. Som golfspiller bør man derfor til alle tider opføre sig disciplineret og udvise høflighed og god sportsånd, uanset hvor konkurrenceminded man er. Dette er golfens ånd.

Mange golfhilsener

Begynderudvalget