Banen

Banen er en 18 hullers par 70, med to sløjfer der på mange måder hænger rigtigt godt sammen, men som også rummer deres helt individuelle præg.

Udgangspunktet er et 155m par 3 hul, med en lille sø der forsigtigt glider ind foran green. Et udmærket åbningshul, som burde få de fleste godt i gang.

Det er selvsagt en smagssag om man bør have par 3 huller som indgang til banen – de fleste vil nok foretrække et relativt enkelt par 4 – men det fungerer udmærket for Kalundborg. Herefter bliver det dog en smule sværere, da hul 2 byder på 332m par 4, som for den dristige kræver et carry på godt 200 m ud over en parallel vandhazard, men en lille sø for enden af åen.

Det er dog relativt overkommelige huller man møder til at begynde med, og det er derfor fornøjeligt med lidt skarpere huller fra hul 5, som med sine 340m par 4 indbyder til dans. Et blindt udslag fra et lavt placeret teested sender bolden udover en bakkekam og ud på fairway.

En sigtepæl er dog sat op, og det er værd at holde god fokus på denne. Rough i både højre og venstre straffer, og med tanke på hullets handicap nøgle (5), vil det for de fleste kunne betale sig at spille sikkert her, for at kunne komme fornuftigt videre. Sender du bolden mere end 180-190m ud kan du ikke se den lande, og det besværliggør jo eftersøgningen en del.

Det er dog hul 6 der løber med æren som bedste hul på forni. 389m par 4, er i sig selv en mundfuld for de fleste, hertil kommer så hullets dogleg venstre og et skønt vandområde foran green, der kræver et godt andetslag for at komme på i regulation. Læg dertil en halvkuperet omkranset af fire greenbunkers og successen er hjemme. Et skønt hul, som indbyder til god golf. Herfra går det stille og roligt hjem mod klubhuset, med en række mere overkommelige huller.

Bagni’s fortræffeligheder


På trods af flere gode huller på forni, er det dog på bagni banen for alvor folder sig ud for de panorama elskende golfentusiaster. Den lidt højere beliggenhed på teestederne og de dybe dale, giver en kuperet og inspirerende oplevelse, og fra teestederne har man udsigt til Kalundborg Fjord på den sydlige side, og Sejerø Bugt på den nordlige.

Fantastisk og vidunderligt at stå der i solskinnet, med vand på begge sider og det spirende forårsgræs foran dig. En forrygende oplevelse og en bagni der aspirerer til den skønnest beliggende i landet. De mange tilfældigheder der gjorde dette muligt taget i betragtning, er det forrygende at det er lykkes på så fornem vis.

Spillemæssigt har bagni dog også en del at byde på, der startes forsigtigt ud med et par 4 hul, efterfulgt at det 146m lange par 3, hul 11. Det er dog på hul 13 at bagni sætter trumf på. Det 264m lange par 4, hul 13, vil for de langtslående være en lækkerbisken. Fra teestedet ser green absolut ud som om den kan nås, og den lille sø foran green virker blot som en vandpyt.

Der er imidlertid 148m over søen, og med en dyb dal mellem søen og green, skal den svæves samtlige 260m for at nå green. Det vil for de fleste være en større opgave end først antaget, og hvad man ikke kan se fra teestedet er, at fairway skråner mod rough i højre side, samt de to greens foran green der blot venter på de modiges udslag.

Et skønt hul, og et hul med gode muligheder for de modige, men som samtidig åbner sig fair op for de lidt mere forsigtige. Hører du til blandt de sidste, kan det varmt anbefales at slå mod højre, da der faktisk er mulighed for at få et fornuftigt leje på 16. fairway…

Herefter har man 3 huller med Kalundborgs fantastiske udsigt over bugt og fjord, kun afbrudt af det 116m korte hul 15. Og dermed står man så på hul 18 – et hul der på mange måder skiller sig ud fra resten af banens åbne imødekommende design.

Herre teestedet er således pakket ind i en lille allé, og der skal dermed en lille fade ud fra teestedet for at ligge rigtigt på fairway. Herefter går det op ad bakke til den isolerede green på bakketoppen, med de 3 omkransende bunkers og denne rundes sidste glimt af den lille færge til Samsø.

Nicolas Grund Kristensen