På trods af en gode huller på forni, er det dog på bagni banen for alvor folder sig ud for de panorama elskende golfentusiaster. Den lidt højere beliggenhed på teestederne og de dybe dale, giver en kuperet og inspirerende oplevelse, og fra teestederne har man udsigt til Kalundborg Fjord på den sydlige side, og Sejerø Bugt på den nordlige.

Fantastisk og vidunderligt at stå der i solskinnet, med vand på begge sider og det spirende forårsgræs foran dig. En forrygende oplevelse og en bagni der aspirerer til den skønnest beliggende i landet. De mange tilfældigheder der gjorde dette muligt taget i betragtning, er det forrygende at det er lykkes på så fornem vis.

Spillemæssigt har bagni dog også en del at byde på, der startes forsigt ud med et par 4 hul, efterfulgt at det 146m lange par 3, hul 11. Det er dog på hul 13 at bagni sætter trumf på. Det 264m lange par 4, hul 13, vil for de langtslående være en lækkerbisken. Fra teestedet ser green absolut ud som om den kan nås, og den lille sø foran green virker blot som en vandpyt.

Der er imidlertid 148m over søen, og med en dyb dal mellem søen og green, skal den svæves samtlige 260m for at nå green. Det vil for de fleste være en større opgave end først antaget, og hvad man ikke kan se fra teestedet er, at fairway skråner mod rough i højre side, samt de to greens foran green der blot venter på de modiges udslag.

Et skønt hul, og et hul med gode muligheder for de modige, men som samtidig åbner sig fair op for de lidt mere forsigtige. Hører du til blandt de sidste, kan det varmt anbefales at slå mod højre, da der faktisk er mulighed for at få et fornuftigt leje på 16. fairway…

Herefter har man 3 huller med Kalundborgs fantastiske udsigt over bugt og fjord, kun afbrudt af det 116m korte hul 15. Og dermed står man så på hul 18 – et hul der på mange måder skiller sig ud fra resten af banens åbne imødekommende design. Herre teestedet er således pakket ind i en lille allé, og der skal dermed en lille fade ud fra teestedet for at ligge rigtigt på fairway. Herefter går det op ad bakke til den isolerede green på bakketoppen, med de 3 omkransende bunkers og denne rundes sidste glimt af den lille færge til Samsø.

Nicolas Grund Kristensen